Whatsapp

Arkadaşlığınızın Bozulduğunun 9 Belirtisi: Peki bunu nasıl anlayabilirsiniz?

Jun 03, 2023

Bir arkadaşlığın bozulduğunu nasıl anlayabiliriz? Bir arkadaşlığa devam etmek istemiyorsak ne yapabiliriz? Bir arkadaşlığın ne zaman kaybolduğunu öğrenin.

 

Bir noktada, arkadaşlığınızın kaybolduğunu veya koptuğunu hissedebilirsiniz. Özellikle de artık bağ kuramadığınızı, giderek daha az ortak noktanız olduğunu veya bu kişinin sınırlarınıza saygı duymadığını hissetmeye başladığınızda. Romantik bir ilişkide olduğu gibi, arkadaşlığınızın artık yürümediğini hissedebilirsiniz, peki bu bağı koparmanız gerektiğini gösteren işaretler nelerdir?

 

Arkadaşlığınızın kaybolduğuna dair işaretler:

 

  1.  Bu tek yönlü bir ilişkidir: tüm ilişkiler iki yönlü olmalıdır. Bu nedenle, arkadaşlığınızın yalnızca sizin çabalarınızla sürdürüldüğünü hissediyorsanız, bitirmenin zamanı gelmiş olabilir.

 

  1.  Güveninize ihanet edildi: Güven her ilişkinin önemli bir parçasıdır ve kaybedilirse yeniden kazanılması çok zor olabilir. Bir arkadaşlıkta ihanetten kurtulmak zor olabilir, ancak bu kişiye artık güvenemeyeceğinizi hissediyorsanız, kendinize bu bağ üzerinde çalışmaya devam edip etmemeniz gerektiğini sormanız gerekebilir.

 

  1.  Sırlarınızı saklamıyorlar: Arkadaşlarınıza güvenebilmenin yanı sıra, hayatınızda gizli kalmasını istediğiniz şeyleri nasıl saklayacaklarını bilmeleri de önemlidir. Eğer biri sırlarınıza saygı göstermiyorsa, sizi sandığınız kadar önemsemiyor olabilir.

 

  1.  Kişi çok olumsuz ve karamsar: Herkes zor zamanlardan geçse de, bir arkadaşınız çok karamsar olma eğilimindeyse, bu arkadaşlığınızı bitirmeniz gerektiğinin bir işareti olabilir. Bir kişi her zaman çok olumsuz bir tutum ve düşüncelere sahipse ve değişmek için hiçbir çaba göstermiyorsa, bu, kendinizi o kişiden uzaklaştırmanız gerektiğinin bir işaretidir.

 

  1.  Çok fazla ortak noktanız yok: Yaşam koşulları nedeniyle tüm insanlar değişir. Dolayısıyla, artık bu kişiye söyleyecek bir şeyiniz olmadığını düşünüyorsanız veya ilişkinizde çok uzaklaşmış hissediyorsanız bir arkadaşlık kaybedilebilir.

 

  1.  Kişi sürekli olayları abartıyor ya da kendine çekiyor: Eğer bu kişi sürekli olayların içindeyse, bu sizi de etkileyebilir. Her şeyi abartan insanların başkalarıyla sağlıksız veya kaotik ilişkileri olabilir.

 

  1.  Sınırlarınıza saygı göstermiyorsunuz: Bir ilişkide, belirli sınırlar koymak ve her iki tarafın da bunlara saygı duyması önemlidir. "Hayır" dediğinizde biri size kötü davranıyorsa, bu onun iyi bir arkadaş olmadığının işareti olabilir.

  

  1.  Sizi dinlemiyorlar: Sizi anlamaya çalışan birinin dikkatle dinlemesi gerekir. Bu nedenle, kaybolan bir arkadaşlıkla karşı karşıyaysanız, bu kişi sizi rahatsız eden bir sorunla karşı karşıya kaldığınızda size yardım etmeye çalışmayacak veya destek olmayacaktır.

 

  1.  Sizi daha iyi değil, daha kötü hissettirirler: Doğru bir arkadaşla birlikteyken, bu kişiyle buluşmanın sizi daha kötü değil, daha iyi hissettirmesini beklemelisiniz. Bu arkadaşla vakit geçirirken kendinizi kötü hissediyorsanız, ilişkiden ayrılmayı düşünebilirsiniz.

 

Bir arkadaşlığın sizi olumsuz etkilediğini hissediyorsanız ve ilişkiyi nasıl bitireceğinizi bilmiyorsanız, profesyonel bir terapiste danışmanızı öneririz.

 

Bozulan bir arkadaşlığı nasıl bitirirsiniz ?

 

  • Bırak gitsin: Bir arkadaşlığı bitirmenin bir yolu basitçe tüm temastan kaçınmak olabilir. Başka bir deyişle, o kişiyle olan planlarınızı iptal edin ya da planlarınızı gerçekleştirmek için ona ulaşmayın.

 

  • Konuşun: Bu kişiyle resmi olarak ilişkinizi kesme ihtiyacı hissediyorsanız, kelimeler en iyi müttefikiniz olabilir. Bu konuşma her zaman duygularınızla ilgili olmalıdır, ne olduğunu düşündüğünüzle değil.

 

Bir arkadaşlığı nasıl bitirirseniz bitirin, diğer kişinin duygularına saygı göstermeye çalışmalısınız, özellikle de ayrılık sizin kararınızsa. Eğer bir kişi size hiçbir şey kazandırmıyorsa, yapılacak en iyi şey bozulan arkadaşlığı bitirmektir.

 

Neslihan Kılıç